Prostreno.cz

Medová kachna

Kachna se skvěle hodí na sváteční stůl. Tento recept stačí i na 5 až 6 porcí.

12.03.2011 lanvin
2h a 0min

15min příprava

1h a 45min vaření

1064 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou kachnu potřete solí. Dovnitř kachny vložte cibuli překrojenou napůl a dobře omytý, nakrájený pomeranč i s kůrou. Dejte na pekáč, podlijte vývarem a pečte 1 a 3/4 h v troubě na 190°C.
  2. Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu. Z druhého, dobře omytého nastrouhejte kůru a pomeranč nakrájejte na tenké kolečka. Pomerančovou šťávu promíchejte s medem. Po hodině pečení kachnu otočte, potřete šťávou s medem, přidejte máslo.
  3. 15 minut před dopečením přidejte zelený pepř, pomerančovou kůru a plátky pomeranče. Vypečenou šťávu můžete zahustit škrobovou moučkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    390,13 g
  • Sacharidy:

    89,38 g
    • Cukry:

      47,28 g
  • Tuky:

    611,68 g
  • Vláknina:

    10,65 g

Aktivita pro spálení:

1248 kcal
156

minut jízdy na kole

118

minut běhu

372

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

sterilovaný zelený pepř

20 kcal / 100g
B2 g
S4 g
T2 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Medová kachna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba