Prostreno.cz

Kuřecí bábovka

Bábovka nemusí být vždy jen sladká. Tahle zachutná i vašemu partnerovi - je totiž upečená ze samých dobrot jako anglické slaniny, klobásy a kuřecích řízků. Vyzkoušejte ji taky.

19.09.2010 PavlisinkaM
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

1023 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 240°C. Kuřecí maso osolte a opepřete.
  2. Do formy na bábovku vložte pečící papír. Na dno naskládejte část osoleného a opepřeného masa. Na to dejte 4 vejce, polovinu nastrouhaného sýra, nakrájenou klobásu, salám a zelené bylinky. Na to vrstvu z plátků slaniny.
  3. Bábovku uzavřete opět osoleným a opepřeným masem a zalijte posledním vajíčkem smíchaným se zbytkem sýra a bylinek. Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny.
  4. Bábovku nechte po upečení chvíli vychladnout a pak vyklopte a opatrně sloupněte papír. Podávejte teplé s libovolně upravenými bramborami nebo studené jako součást obložené mísy.

TIP:

Pokud vyklopíte bábovku moc horkou, sýr má tendenci vytékat, proto je lepší počkat delší dobu, až trochu zatuhne. Pozor při vyklápění - ve formě je kromě bábovky i vypečená šťáva a ta pálí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1030,70 g
  • Sacharidy:

    38,20 g
    • Cukry:

      7,78 g
  • Tuky:

    895,50 g
  • Vláknina:

    0,90 g

Aktivita pro spálení:

1521 kcal
190

minut jízdy na kole

144

minut běhu

454

minut uklízení





Podobné recepty

Masová bábovka

(19 hlasů)
1h a 5min
813 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba