Prostreno.cz

Nudlový nákyp s medem

Původně tradiční nudlový nákyp, který si vařili židé z východní Evropy. S upravenou recepturou přijde toto sladké a jednoduché jídlo k chuti i vám.

24.01.2013 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

1154 kJ / 275 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nudle uvařte ve slané vodě, uvařené sceďte a nechte zcela vychladnout.
  2. Mezitím utřete žloutky s cukrem, přidejte skořici, špetku soli, máslo a směs smíchejte s nudlemi.
  3. Nakonec do nudlí zvolna vmíchejte tuhý sníh.
  4. Vymažte zapékací misku, polovinu nudlí do něj narovnejte, posypte rozinkami, jemně sekanými ořechy, polijte medem a přikryjte zbytkem nudlí.
  5. Pečte v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
  6. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem, smíchaným se skořicí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    177,47 g
  • Sacharidy:

    635,10 g
    • Cukry:

      307,56 g
  • Tuky:

    187,67 g
  • Vláknina:

    27,45 g

Aktivita pro spálení:

1237 kcal
154

minut jízdy na kole

117

minut běhu

369

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodové rizoto

(13 hlasů)
45min
748 kJ

Nočky s jahodami

(12 hlasů)
40min
780 kJ

Třešňový nákyp

(7 hlasů)
1h a 15min
751 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nudlový nákyp s medem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba