Prostreno.cz

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Králik pečený s dijonskou hořčicí.

04.02.2013 lanvin
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

884 kJ / 211 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte na šest porcí, potřete dijonskou hořčicí, opepřete a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji ve větším kastrolu.
  2. Opečeného králíka osolte, podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  3. Pečte přibližně 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Během pečení králíka otočte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Potom porce králíka vyjměte a v kastrolu s vypečenou šťávou rozmíchejte smetanu, ve které rozšlehejte hladkou mouku. Šťávu pomalu vařte do zhoustnutí.
  5. Do hotové omáčky vložte králíka, prohřejte a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    339,85 g
  • Sacharidy:

    33,12 g
    • Cukry:

      8,35 g
  • Tuky:

    182,09 g
  • Vláknina:

    3,50 g

Aktivita pro spálení:

573 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
938 kJ

Králík na bazalce

(6 hlasů)
1h a 25min
748 kJ

Králík na houbách

(9 hlasů)
1h a 30min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba