Prostreno.cz

Králík na bazalce

Kdo má rád králíka, určitě si pochutná.

09.05.2012 lanvin
1h a 25min

15min příprava

1h a 10min vaření

748 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Porce králičího masa osolte. Maso uložte do pekáčku, na kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypte bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, podlijte bílým vínem, přikryjte a pečte v troubě při 190 °C doměkka. Podle potřeby podlévejte vypečenou šťávou nebo vodou.
  2. Ke konci tepelné úpravy položte na králičí maso nudličky másla a dopečte bez pokličky. Podávejte s bramborami nebo rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    564,21 g
  • Sacharidy:

    52,55 g
    • Cukry:

      18,42 g
  • Tuky:

    165,56 g
  • Vláknina:

    7,59 g

Aktivita pro spálení:

693 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

206

minut uklízení





Podobné recepty

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na bazalce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba