Prostreno.cz

Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Recept z pořadu Když vaří táta. Tradiční pečínka trochu jinak. Maso můžete péct i přes noc při 50 °C.

20.03.2013 sun
3h a 45min

1h a 15min příprava

2h a 30min vaření

1554 kJ / 371 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř.
  2. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 150 °C.
  4. Podlijte maso 50 ml vody, přikryjte alobalem a vložte do trouby. Maso se bude pomalu péct přibližně 2 hodiny.
  5. Vyndejte bůček z pekáče, odřízněte z něj tučnou kůži, pokud chcete, a vraťte zpět do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C.
  6. Zatímco se maso peče, připravte si směs na potírání. Marmeládu spolu s vínem zahřívejte v malém rendlíčku, než začne směs bublat a bude lepkavá.
  7. Takto připravenou směsí přelijte bůček a nezakrytý pečte dalších 15-20 minut, dokud nebude zlatohnědý. Nakrájejte na plátky a servírujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,41 g
  • Sacharidy:

    17,45 g
    • Cukry:

      9,47 g
  • Tuky:

    189,50 g
  • Vláknina:

    2,53 g

Aktivita pro spálení:

650 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
772 kJ

Bůčková roláda

(10 hlasů)
1h a 30min
1345 kJ

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1460 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016
Avatar moniika
20.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

marmeláda

250 kcal / 100g
B0,4 g
S65 g
T0,1 g

uzený bůček

360 kcal / 100g
B9 g
S1 g
T53 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba