Prostreno.cz

Rozpečená bylinková bageta

Rozpečená bylinková bageta je skvělá příloha k salátům či polévkám nebo jen tak ke sklence dobrého vína a misce oliv.

15min

10min příprava

5min vaření

1222 kJ / 292 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Směs bylinek nejprve nakrájejte a poté nasekejte na jemnou směs. Česnek prolisujte. Bylinky a česnek v hmoždíři smíchejte s troškou rozměklého másla a vše důkladně třete několik minut. Až bude směs konzistentní, přidávejte zbylé máslo.
  2. Pečivo nakrájejte na tenké, stejnoměrné plátky. Pokud máte bagetu čerstvou, nechte ji raději chvíli zaschnout. Plátky potírejte tenkou vrstvou bylinkového másla a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečte v troubě 180°C asi tři až pět minut. Tenké plátky pečiva potřené bylinkovým máslem můžete také opéct na pánvi.

TIP:

Bylinkové máslo můžete variabilně doplnit celerovou natí, saturejkou a podobně. Nebo lze připravit máslo jen z jednoho druhu byliny například majoránkové či rozmarýnové. Skvělá je i kombinace bylin s různým kořením, například čerstvě mletým pepřem, muškátovým květem a oříškem, mletým kmínem a podobně.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,92 g
  • Sacharidy:

    83,54 g
    • Cukry:

      2,12 g
  • Tuky:

    58,22 g
  • Vláknina:

    6,12 g

Aktivita pro spálení:

237 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Zapékaná bageta

(14 hlasů)
30min
1564 kJ

Česneková bagetka

(14 hlasů)
30min
1481 kJ

Bageta zapečená s rajčaty a sýrem

(18 hlasů)
40min
697 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rozpečená bylinková bageta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba