Prostreno.cz

Jarní nádivka

Klasická nádivka na velikonoční stůl.

26.03.2013 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

901 kJ / 215 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rohlíky nasypte do větší mísy,vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a majoránku,směsí přelijte rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá
  2. Bůček povařte, nechte vychladnout ,pak ho nakrájejte na kostky a přidejte k rohlíkům s vajíčky
  3. Promíchejte, přidejte česnek,přisypte kopřivy, pažitku, petrželku a nakonec vmíchejte prášek do pečiva.
  4. Pekáček,nebo plech vymažte sádlem a do pekáčku nalijte těsto.
  5. Troubu předehřejte na 200°C a nádivku upečte dozlatova

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    299,91 g
  • Sacharidy:

    807,84 g
    • Cukry:

      41,80 g
  • Tuky:

    389,63 g
  • Vláknina:

    56,08 g

Aktivita pro spálení:

1290 kcal
161

minut jízdy na kole

122

minut běhu

385

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční zeleninová nádivka

(7 hlasů)
1h a 15min
659 kJ

Bramborová nádivka

(16 hlasů)
1h a 30min
511 kJ

Cuketová nádivka

(11 hlasů)
40min
1201 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
27.04.2016
Avatar moniika
20.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní nádivka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba