Prostreno.cz

Velikonoční zeleninová nádivka

K Velikonocům patří nádivka! Tahle je zeleninová.

01.04.2011 lanvin
1h a 15min

25min příprava

50min vaření

659 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle poduste očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a květák spolu s nakrájeným pórkem. Nechte vychladnout.
  2. Do mísy dejte nakrájené rohlíky, zalijte mlékem, přidejte sůl, pepř, bylinky, kypřicí prášek, muškátový oříšek a žloutky. Promíchejte.
  3. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Dejte do pekáčku vymazaného máslem a pečte zvolna v troubě 50 minut. Porce posypte čerstvou řeřichou.

TIP:

Pokud máte možnost, použijte čerstvé bylinky - úažitku, kopřivy, rozmarýn aj. Můžete taky přidat nakrájenou šunku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    242,32 g
  • Sacharidy:

    371,69 g
    • Cukry:

      40,50 g
  • Tuky:

    247,89 g
  • Vláknina:

    31,30 g

Aktivita pro spálení:

825 kcal
103

minut jízdy na kole

78

minut běhu

246

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná vejce

(9 hlasů)
50min
493 kJ

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

(22 hlasů)
1h a 35min
860 kJ

Vaječné "houby"

(12 hlasů)
25min
528 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční zeleninová nádivka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba