Prostreno.cz

Beránek z třeného těsta

Klasický velikonoční beránek.

26.03.2013 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

1433 kJ / 342 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Heru vyndejte z lednice zhruba 3 hodiny před pečením, aby byla hodně změkla. Dejte ji do mísy, přisypte cukr a důkladně utřete do nadýchané směsi.
  2. Přidejte vejce, mouku, citrónovou kůru a všechny přísady, kterými chcete beranka ochutit: koňak, rum nebo skořici.
  3. Vlijte tolik mléka, aby jste získali hladké nadýchané těsto.
  4. Nakonec vmíchejte kypřicí prášek a těsto nalijte do máslem vymazané a namletými sušenkami vysypané formy na beránka.
  5. V troubě vyhřáté na 160–170 °C pečte 45 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,72 g
  • Sacharidy:

    1111,90 g
    • Cukry:

      377,32 g
  • Tuky:

    368,94 g
  • Vláknina:

    54,75 g

Aktivita pro spálení:

1449 kcal
181

minut jízdy na kole

138

minut běhu

432

minut uklízení





Podobné recepty

Kynutá štola plněná americkými brusinkami

(11 hlasů)
1h a 35min
1179 kJ

Velikonoční koblížky

(205 hlasů)
30min
776 kJ

Velikonoční beránek

(8 hlasů)
1h a 10min
1222 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Beránek z třeného těsta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba