Prostreno.cz

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Pečené telecí s bylinkami.

12.04.2013 Mikeš
3h a 25min

15min příprava

3h a 10min vaření

670 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou.
  3. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregáno, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno, 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny.
  4. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

TIP:

Maso můžete před pečením ovázat potravinářským provázkem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    350,70 g
  • Sacharidy:

    105,37 g
    • Cukry:

      2,50 g
  • Tuky:

    137,73 g
  • Vláknina:

    40,20 g

Aktivita pro spálení:

520 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené telecí

(8 hlasů)
1h a 15min
314 kJ

Telecí na pivu

(6 hlasů)
1h a 50min
401 kJ

Telecí kostky na černém pivě

(8 hlasů)
1h a 5min
469 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba