Prostreno.cz

Pivní chléb

Chléb z tmavé žitné mouky.

06.05.2013 lanvin
4h a 20min

3h a 30min příprava

50min vaření

1027 kJ / 245 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobte do piva, pořádně promíchejte, do směsi prosejte obě mouky promíchané se solí a přidejte i kmín.
  2. Hněťte, dokud těsto nepřestane být lepivé, případně přidejte trochu hladké mouky. Počítejte ale s tím, že během kynutí těsto ještě „vyzraje“ a bude zpracovatelné lépe. Nechte hodinu odpočívat (v misce vymazané olejem) a poté vytvarujte a vložte do moukou vysypané ošatky nebo vymazané chlebové formy. Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 2–3 hodiny).
  3. Troubu rozehřejte na 220 °C, dospod položte kastrolek s vařící vodou, chleba z ošatky vyklopte na rozpálený plech a pečte, dokud chleba není hezky zlatý a na poklep nezní dutě.
  4. Úžasně bude chutnat s farmářským máslem a pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,30 g
  • Sacharidy:

    393,30 g
    • Cukry:

      0,10 g
  • Tuky:

    5,90 g
  • Vláknina:

    21,50 g

Aktivita pro spálení:

2025 kcal
253

minut jízdy na kole

192

minut běhu

604

minut uklízení





Podobné recepty

Chléb s čedarem

(20 hlasů)
60min
896 kJ

Chléb s ovesnými vločkami

(19 hlasů)
1h a 5min
994 kJ

Sýrový celozrnný chléb

(17 hlasů)
2h a 25min
1191 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pivní chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba