Prostreno.cz

Pečená žebírka na medu

Jsou výborná a překvapivě jednoduchá. Žebra se dají koupit v jakémkoliv větším řeznictví a jsou většinou velmi levná.

27.09.2010 katushka.h
2h a 5min

20min příprava

1h a 45min vaření

1160 kJ / 277 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Žebra omyjte a dejte vařit do osolené vody na 45 minut (z této vody si posléze můžete připravit vývar).
  2. Mezitím si připravte marinádu smícháním medu, hořčice, sójové omáčky, soli a pepře.
  3. Uvařená žebírka polijte marinádou a dejte péct. Místo pečení jsou dobrá i grilovaná. Až zezlátnou (asi za hodinu), můžete je podávat.
  4. Nejlepší jsou s jablečným křenem, hořčicí, kozími rohy a chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,09 g
  • Sacharidy:

    41,38 g
    • Cukry:

      38,73 g
  • Tuky:

    213,70 g
  • Vláknina:

    2,90 g

Aktivita pro spálení:

1541 kcal
192

minut jízdy na kole

146

minut běhu

460

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1165 kJ

Žebírka na pivu

(17 hlasů)
1h a 10min
670 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená žebírka na medu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba