Prostreno.cz

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Protože vepřové maso je tučné a úprava nad ohněm mu svědčí. Žebírka lze péct samozřejmě také doma v troubě. Nejspolehlivější způsob, jak dosáhnout dobré a výrazné chuti, je naložit je na 24 hodin do marinády. To je osvědčený a nejčastější způsob. Když to nestihnete přes noc, stačí i několik hodin. Jednou z marinád je ta s medem a whisky.

16.02.2011 lanvin
1h a 50min

15min příprava

1h a 35min vaření

1165 kJ / 278 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Žebírka musí být pod vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut - až maso změkne.
  2. Pak maso opatrně, aby se nerozpadlo přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě 35 minut.

TIP:

Pokud nechcete riskovat, že žebírka nedopečete či nedogrilujete, můžete je předvařit nebo nechat táhnout v páře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    255,42 g
  • Sacharidy:

    1152,86 g
    • Cukry:

      103,44 g
  • Tuky:

    423,79 g
  • Vláknina:

    452,18 g

Aktivita pro spálení:

3942 kcal
492

minut jízdy na kole

375

minut běhu

1176

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
690 kJ

Medová kuřecí křidélka a stehýnka

(23 hlasů)
30min
780 kJ

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
105 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

vepřová žebírka

290 kcal / 100g
B16 g
S0 g
T21 g

whisky

231 kcal / 100g
B0,1 g
S0,1 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba