Prostreno.cz

Salát z fenyklu a celeru

Salát s citrónovou zálivkou - hodí se dobře k vepřovému masu a rybám.

11.06.2013 lentilka
20min

15min příprava

5min vaření

360 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný celer, očištěný fenykl a jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte je do mísy.
  2. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte nakrájenou šalotku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nechte projít varem. Nechte vychladnout.
  3. Salát přelijte zálivkou, zakápněte olejem, posypte nasekanou mátou.

TIP:

Plátky nakrájejte nejlépe na kráječi mandolína.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,90 g
  • Sacharidy:

    89,81 g
    • Cukry:

      47,80 g
  • Tuky:

    47,44 g
  • Vláknina:

    21,05 g

Aktivita pro spálení:

191 kcal
23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení





Podobné recepty

Salát Coleslaw s celerem

(23 hlasů)
15min
821 kJ

Celerový salát s rozinkami

(19 hlasů)
15min
478 kJ

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
708 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z fenyklu a celeru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba