Prostreno.cz

Fenyklový salát

Fenyklový salát pro zdraví - obsahuje velké množství vitamínů.

14.03.2011 lanvin
30min

30min příprava

0min vaření

708 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z fenyklu odstraňte vrchní tvrdé případně oschlé listy. Fenykl nakrájejte na proužky a dejte do mísy.
  2. Do jiné misky nastrouhejte kůru z dobře omytého pomeranče i citrónu. Přidejte vymačkanou šťávu z citrónu i pomeranče. Přidejte sůl, pepř, olej a dobře promíchejte.
  3. Na talíř dejte porci fenyklu přelijte zálivkou a posypte nasucho opraženými oříšky a natrhaným koprem.

TIP:

Řapík fenyklu je v mnohých zemích oblíbený jako kulinářská lahůdka. U nás jeho úprava v kuchyni nemá tak velkou tradici. Důležitý je obsah vitamínu C, betakaroténu, vitamínů skupiny B, vápníku, železa, hořčíku a vlákniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,26 g
  • Sacharidy:

    68,08 g
    • Cukry:

      28,62 g
  • Tuky:

    120,34 g
  • Vláknina:

    19,30 g

Aktivita pro spálení:

336 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Těstovinový salát

(18 hlasů)
35min
623 kJ

Bezlepkový salát z cizrny

(14 hlasů)
20min
910 kJ

Salát z cibule a fazolek

(9 hlasů)
35min
432 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba