Prostreno.cz

Jahodová rýže

Sladká flambovaná rýže s jahodami.

28.06.2013 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

546 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné jahody nakrájejte, posypte 2 lžícemi cukru a nechte stát alespoň 30 minut.
  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu mléko s rýží, osolte a duste 20-25 minut. Míchejte často, aby se zabránilo lepení rýže na dno hrnce.
  3. V malé misce rozšlehejte vejce spolu s hnědým cukrem a dobře promíchejte.
  4. Přidejte půl šálku horké rýže a prošlehejte, vaječnou směs přidejte ke zbývající rýži, přidejte vanilku, skořici a na mírném ohni míchejte 10 minut.
  5. Rýži rozdělte do tří žáruvzdorných misek, nahoru rozdělte jahody, posypte cukrem a flambovací pistoli flambujte.

TIP:

Pokud nemáte flambovací lampu, dejte rýži na 7-8 minut do trouby pod gril.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,42 g
  • Sacharidy:

    267,04 g
    • Cukry:

      133,75 g
  • Tuky:

    31,52 g
  • Vláknina:

    6,32 g

Aktivita pro spálení:

527 kcal
65

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
558 kJ

Rýže s ovocem

(16 hlasů)
35min
581 kJ

Rýžový dezert s granátovým jablkem

(15 hlasů)
40min
609 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodová rýže

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba