Prostreno.cz

Štrůdl se špenátem

Závin z listového těsta.

23.07.2013 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

708 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na teflonové pánvi na lžíci oleje a nechte vychladnout.
  2. V kastrolu na zbylém oleji orestujte cibulku, přidejte lehce rozmražený špenát, mrkev a za stálého míchání krátce poduste.
  3. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmíchejte 1 vejce rozšlehané se smetanou a utřený česnek. Směs nechte vychladnout a pak do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.
  4. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm, dvě třetiny z delší strany posypte strouhankou a pokryjte špenátovou nádivkou, vrch posypte žampiony.
  5. Závin zabalte, nejprve přehněte v jedné třetině stranu potřenou špenátem, opět přeložte a část těsta bez náplně nakonec zahněte přes závin. Kraje zahněte a závin přendejte na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut, pak teplotu stáhněte na 180 °C a dopečte ještě 15-20 minut dozlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,64 g
  • Sacharidy:

    240,48 g
    • Cukry:

      21,56 g
  • Tuky:

    194,72 g
  • Vláknina:

    27,71 g

Aktivita pro spálení:

385 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
271 kJ

Závin s brokolicí a čedarem

(11 hlasů)
45min
926 kJ

Závin s rybí náplní

(9 hlasů)
1h a 15min
585 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrůdl se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba