Prostreno.cz

Těstoviny penne po sorrentinsku

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

09.08.2013 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

796 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rajčata ponořte na několik sekund do vroucí vody, pak opláchněte pod studenou vodou, oloupejte a nahrubo nakrájejte.
  2. V rozpáleném oleji na pánvi nechte zesklovatět nakrájený česnek. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, ochuťte špetkou oregana a několika lístky bazalky. Vařte při vysoké teplotě asi 15 minut.
  3. Mezitím nechte uvařit těstoviny.
  4. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky.
  5. Těstoviny uvařené na skus (al dente) sceďte a pak je vyklopte do olejem zlehka vymazané skleněné zapékací mísy. Pokryjte nejprve plátky mozzarelly, poté rajčatovou omáčkou a nakonec poprašte parmazánem.
  6. Pečte 10 minut na 200 °C, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a spolu s rajčaty nevytvoří hustou voňavou omáčku. Podávejte horké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    133,29 g
  • Sacharidy:

    297,30 g
    • Cukry:

      25,01 g
  • Tuky:

    107,16 g
  • Vláknina:

    18,55 g

Aktivita pro spálení:

635 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

189

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny s mletým masem

(11 hlasů)
35min
799 kJ

Těstovinový nákyp s tvarohem

(12 hlasů)
35min
924 kJ

Těstoviny s červenou řepou

(13 hlasů)
1h a 35min
954 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sýr mozzarella

241,9 kcal / 100g
B23,7 g
S4,44 g
T20,4 g

Rajče Roma (oválné)

22 kcal / 100g
B0,7 g
S3,84 g
T0,43 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Těstoviny penne po sorrentinsku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba