Prostreno.cz

Kuřecí kousky s houbami na víně

Výborný recept na přípravu kuřecího masa.

22.08.2013 lentilka
60min

15min příprava

45min vaření

651 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, které osolte a opepřete.
  2. Na oleji orestujte nakrájenou slaninu, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek.
  3. K orestované cibuli přidejte plátky masa a opečte je z obou stran.
  4. Maso zalijte vínem a duste, až je maso měkké.
  5. V polovině dušení přidejte k masu nakrájené houby, jíšku, nasekaný tymián a smetanu. Vše krátce povařte.

TIP:

Stejnou odrůdu vína, kterou použijete na vaření, podávejte k hotovému pokrmu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    243,86 g
  • Sacharidy:

    78,57 g
    • Cukry:

      27,44 g
  • Tuky:

    154,26 g
  • Vláknina:

    12,13 g

Aktivita pro spálení:

695 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

207

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí plátky na cibuli

(13 hlasů)
50min
778 kJ

Kuřecí omáčka se žampiony

(11 hlasů)
1h a 5min
672 kJ

Kuřecí stehna na brandy

(9 hlasů)
1h a 5min
675 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky s houbami na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba