Prostreno.cz

Houbová polévka ze směsi hub s lískovými ořechy

Polévka z čerstvých hub chutná nejlépe.

26.08.2013 Mikeš
1h a 40min

50min příprava

50min vaření

307 kJ / 73 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do teplé vody vložte sušené houby a nechte 30 minut stát.
  2. Na 2 lžících másla poduste cibuli a mrkev.
  3. Přidejte nakrájené žampióny a poduste asi 5 minut.
  4. Přidejte polovinu směsi očištěných, nakrájených hub a duste ještě 3 minuty.
  5. Přidejte vývar a vodu, ve které jste máčeli sušené houby. Vařte přibližně 20 minut.
  6. Mírně vychladlou polévku rozmixujte.
  7. Petržel, olej, lískové oříšky, pomerančovou kůru a česnek promíchejte v malé misce.
  8. Na 2 lžíce másla orestujte dozlatova (asi 10 minut) zbývající směs hub.
  9. Polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s lískovými ořechy a orestovanými houbami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,95 g
  • Sacharidy:

    184,52 g
    • Cukry:

      28,29 g
  • Tuky:

    163,27 g
  • Vláknina:

    36,62 g

Aktivita pro spálení:

335 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrnová polévka

(11 hlasů)
1h a 15min
284 kJ

Polévka z karamelizovaného pórku

(11 hlasů)
45min
211 kJ

Zelná gulášová polévka

(12 hlasů)
1h a 20min
305 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbová polévka ze směsi hub s lískovými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba