Prostreno.cz

Rýžový pilaf

Dietní rýže se zeleninou.

28.08.2013 lanvin
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

445 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji opečte za stálého míchání rýži.
  2. Přidejte vývar, šafrán a na mírném ohni poduste za občasného míchání přibližně 35 minut. Pokud je potřeba, přidejte vývar, nebo trochu vody.
  3. Na másle orestujte cibuli, celer a mrkev.
  4. Když je rýže hotová, přidejte restovanou zeleninu, podle chuti osolte a odstavte z tepla.
  5. Rozdělte na talíře, přidejte předem povařenou brokolici a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,84 g
  • Sacharidy:

    431,59 g
    • Cukry:

      19,84 g
  • Tuky:

    80,07 g
  • Vláknina:

    19,66 g

Aktivita pro spálení:

601 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

179

minut uklízení





Podobné recepty

Paella s kuřecím masem

(25 hlasů)
60min
510 kJ

Risotto s vínem a parmezánem

(19 hlasů)
25min
954 kJ

Rýže zapečená s houbami

(13 hlasů)
60min
891 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar Profi Šwegr
19.01.2022
Avatar kamila76
18.11.2016
Avatar verrca
05.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

řapíkatý celer

16 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový pilaf

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba