Prostreno.cz

Risotto s vínem a parmezánem

Rizoto na Amarone zaručeně zažene únavu. Dělá se z originální italské rýže na cibulce a suchém aromatickém vínu Amarone, potom se zalívá hovězím bujonem a dochutí velkou porcí másla a sýra typu Grano.

25min

5min příprava

20min vaření

954 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi na másle orestujte cibulku, přisypte rýži a chvilku povařte. Poté zalijte rýži vínem a počkejte, až se alkohol vypaří.
  2. Za stálého míchání přilévejte postupně vývar. Asi po dvaceti minutách je rýže uvařená, můžete vypnout, zamíchejte do ní kousek másla a strouhaný parmezán. Podle chuti dosolte a můžete podávat..

TIP:

Kdo ví, jestli tohle fantastické risotto na ještě fantastičtějším vínu ochutnal Romeo s Julií. Ale zaručeně je uznávanou klasikou z Verony, které korunuje jídelní lístky světově proslulých restaurantů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,09 g
  • Sacharidy:

    281,68 g
    • Cukry:

      7,04 g
  • Tuky:

    69,86 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

567 kcal
70

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
508 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Risotto s vínem a parmezánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba