Prostreno.cz

Žebro AmeriKámo s rozmarýnovými brambory

Grilovaná žebra s brambory, pečeným jablkem a křenovou krustou.

30.08.2013 lentilka
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

764 kJ / 182 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců tak, aby uprostřed vznikl otvor pro tymiánové větvičky.
  2. V misce rozmíchejte med, citrónovou šťávu, strouhaný křen a sůl tak, aby vznikla lepivá směs, ve které obalte jablka.
  3. Do obalených jablek zasuňte tymián, zabalte je do alobalu a grilujte na rozpáleném grilu asi 10 minut, pak je otočte a pečte alespoň dalších 5 minut.
  4. Rozbalená jablka opékejte ještě ze všech stran přibližně 3 minuty, aby po stranách vznikla křupavá krusta.
  5. Společně s jablky vložte na gril připravené marinované žebro, které opečte dozlatova.

TIP:

Jako příluhu si připravte rozmarýnové brambory, pečené na grilu: brambory nakrájejte na osminky i se slupkou. Rozložte je na dvě vrstvy alobalu, posypte čerstvě natrhaným rozmarýnem, osolte, opepřete a přidejte příčně rozříznutý celý česnek. Zabalte do alobalu a pečte na rozpáleném grilu asi 40 minut. Pro barvu můžete ještě brambory dopéct rozbalené přímo na roštu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,21 g
  • Sacharidy:

    128,25 g
    • Cukry:

      95,20 g
  • Tuky:

    213,66 g
  • Vláknina:

    19,40 g

Aktivita pro spálení:

851 kcal
106

minut jízdy na kole

81

minut běhu

254

minut uklízení





Podobné recepty

Hamburgery z hovězí svíčkové

(15 hlasů)
50min
952 kJ

Grilovaná rajčata s česnekem

(8 hlasů)
30min
269 kJ

Grilované papriky

(8 hlasů)
25min
442 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016
Avatar heenna
26.04.2016
Avatar Anonym
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žebro AmeriKámo s rozmarýnovými brambory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba