Prostreno.cz

Jablková bábovka Jin&Jang

Tato bábovka je úžasná v tom, že obsahuje minimální množství tuku, obsahuje všechny vůně a barvy, co pravá bábovka obsahovat má při zachování pravidla v jednoduchosti je síla, není překombinovaná a přitom je díky jablkům krásně vláčná a vlhká.

22.10.2010 pianissimo
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

1178 kJ / 281 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, oddělte žloutky od bílků, žloutky ušlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem, lžící citr. šťávy a citr. kůrou. Přimíchejte k nim rozpuštěné, ale ne teplé máslo a poté strouhaná jablka a moukou (s práškem do pečiva).
  2. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
  3. Těsto si rozdělte na dvě poloviny, do prvé vmíchejte sekané ořechy a do druhé přimíchejte 2 lžíce kakaa a sekanou hrst čokolády. Do vymazané a vysypané bábovkové formy můžete dát těsto klasickým způsobem (tj. na světlou řadu těsta postupně lijte tmavou směs) anebo střídejte po lžicích světlou a tmavou směs, tím vznikne zvláštní efekt šachovnice.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,04 g
  • Sacharidy:

    1130,81 g
    • Cukry:

      778,14 g
  • Tuky:

    218,45 g
  • Vláknina:

    42,11 g

Aktivita pro spálení:

562 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Zázvorová velikonoční bábovka

(20 hlasů)
1h a 15min
1026 kJ

Čokoládové bábovičky

(15 hlasů)
30min
1286 kJ

Pomerančová bábovka

(17 hlasů)
1h a 20min
1151 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar heenna
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablková bábovka Jin&Jang

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba