Prostreno.cz

Marinované cuketové plátky

Cuketa s jablečným octem a hořčicí.

10.09.2013 lentilka
1h a 35min

1h a 30min příprava

5min vaření

325 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pomocí škrabky na brambory nakrájejte cukety podélně na tenké plátky.
  2. Dejte je do velké mísy s nakrájenou cibulí a posypte solí, promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu změknout.
  3. Pak propláchněte studenou vodou, sceďte a nechte důkladně okapat (můžete osušit papírovou utěrkou).
  4. Promíchejte ocet, cukr, hořčici, hořčičná semena a kurkumu ve velké pánvi a přiveďte k varu, vařte přibližně 2 minuty, pak nechte tak 15 minut vychladnout a promíchejte s plátky cukety.
  5. Cuketu i s nálevem dejte do sklenic, uzavřete víčky a nechte před podáváním 24 hodin v lednici.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,40 g
  • Sacharidy:

    259,92 g
    • Cukry:

      226,75 g
  • Tuky:

    5,52 g
  • Vláknina:

    8,52 g

Aktivita pro spálení:

554 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Sterilovaný křen

(11 hlasů)
50min
665 kJ

Rajčatová omáčka

(9 hlasů)
1h a 20min
342 kJ

Marinované zeleninové nudličky

(9 hlasů)
35min
589 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
08.06.2016
Avatar verrca
03.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinované cuketové plátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba