Prostreno.cz

Broskve plněné krémem mascarpone

Ze středomořské kuchyně.

13.09.2013 lanvin
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

998 kJ / 238 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Umyté broskve překrojte na polovinu. Odstraňte pecky a malou lžičkou vyjměte část dužiny. Dužinu nakrájejte.
  2. Smíchejte amaretti sušenky, mandle, cukr, kakao a nakrájenou dužinu broskví.
  3. Přidejte tolik vína, aby měla směs konzistenci husté pasty.
  4. Půlky broskví uložte do máslem vymazané zapékací misky a naplňte nádivkou, pokapejte vše máslem a zalijte zbytkem vína.
  5. Pečte po dobu 35 minut při teplotě 200 °C.
  6. Mezitím si připravte mascarpone krém: Vyšlehejte v horké vodní lázni na hustý krém cukr a žloutky.
  7. Přidejte pomalu víno, smetanu a mascarpone. Dejte pozor, aby se krém nesrazil.
  8. Broskve nechte mírně vychladnout a podávejte s krémem mascarpone.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,82 g
  • Sacharidy:

    185,54 g
    • Cukry:

      145,69 g
  • Tuky:

    282,72 g
  • Vláknina:

    12,45 g

Aktivita pro spálení:

1016 kcal
127

minut jízdy na kole

96

minut běhu

303

minut uklízení





Podobné recepty

Čokoládové lanýže

(15 hlasů)
20min
2097 kJ

Malinový trifle

(15 hlasů)
40min
728 kJ

Odlehčené tiramisu z pořadu Když vaří táta

(11 hlasů)
35min
1452 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016
Avatar verrca
05.06.2016
Avatar heenna
23.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

moučkový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

mascarpone

429 kcal / 100g
B4 g
S3 g
T44 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Broskve plněné krémem mascarpone

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba