Prostreno.cz

Králík pečený s lilkem

Králík na italský způsob.

16.09.2013 sun
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

530 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Umytý lilek nakrájejte, osolte a nechte stát. Pak lilek opláchněte a osušte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. Králíka umyjte ve vodě s octem a osušte papírovou utěrkou.
  4. Králíka opečte spolu s nakrájenou cibulí na oleji.
  5. Pak králíka osolte, zakápněte citrónovou šťávou, podlijte vínem, přidejte tymián a snítku rozmarýnu, zakryjte a duste po dobu 40 minut, občas promíchejte.
  6. Na pánvi se 3 lžícemi olivového oleje orestujte dozlatova česnek a lilek, osolte a opepřete.
  7. Podušeného králíka dejte do pekáčku, přidejte lilek s cibulí, v malém množství vody rozmíchanou tapenádu a dopečte v troubě vyhřáté na 190 °C. Pečte přibližně 25-30 minut.
  8. Podávejte s tenkými plátky citrónu.

TIP:

Tapenáda je pomazánka vyrobená z oliv a olivového oleje.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    343,92 g
  • Sacharidy:

    105,40 g
    • Cukry:

      22,42 g
  • Tuky:

    86,62 g
  • Vláknina:

    31,06 g

Aktivita pro spálení:

486 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
1009 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s lilkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba