Prostreno.cz

Králík v pelíšku

Na králíku zapečeném s bramborami si pochutná celá rodina.

04.11.2010 katerina.b
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

739 kJ / 176 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve si ořežte králíka, maso si rozkrájejte na kostičky, osolte a opepřete a dejte na pánvičku trochu zatáhnou na olej nebo jiný tuk. A ještě přidejte trochu zvěřinového koření dodá šmak.
  2. Mezitím si nakrájejte brambory na plátky - nevařte dopředu. Cibuli na kolečka a smíchejte si mouku se sladkou paprikou.
  3. Pokud je maso zatáhlé, trochu tuku z pánve dejte do mísy, ve které budete dodělávat králíka a začněte vrstvit. Nejdříve poklaďte brambory, cibuli, maso a to posypejte moukou rozdělanou s paprikou a tento postup opakujte - horní vrstva musí být brambory.
  4. Pokud máte vše navrstveno, zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 45 minut a podlévejte vývarem brambůrky, musejí dostat takovou zlatavou barvu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    334,50 g
  • Sacharidy:

    20,00 g
    • Cukry:

      10,50 g
  • Tuky:

    82,58 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

573 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
1009 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík v pelíšku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba