Prostreno.cz

Polévka z vodnice

Vynikající polévka z vodnice, brambor, mrkve a cibule.

20.10.2013 sun
60min

20min příprava

40min vaření

691 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do tlakového hrnce dejte kuřecí droby, očištěnou, překrojenou mrkev a očištěnou petržel, osolte, hrnec uzavřete a vařte 15 minut. Připravený vývar sceďte.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, přidejte na tenké plátky nakrájenou vodnici, oloupaný a nakrájený brambor, promíchejte, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.

TIP:

Vodnice je jedním z druhů zeleniny, které používaly naše babičky, potom upadly téměř v zapomění a nyní se v souvislosti s popularitou farmářských tržišť a produktů opět vracejí do našich kuchyní. Vodnici řadíme mezi brukvovité, kam mimo ni patří třeba kedluben, brokolice, květák nebo růžičková kapusta. Konzumovat můžeme jak listy, tak především bílo růžovou dužnatou bulvu. Vodnice se ze všech druhů zeleniny nejvíce podobá ředkvičce. Hodí se k přípravě polévek, salátů či zapékaných jídel, jíst se dá syrová i tepelně upravená.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    276,21 g
  • Sacharidy:

    146,62 g
    • Cukry:

      60,66 g
  • Tuky:

    263,20 g
  • Vláknina:

    28,80 g

Aktivita pro spálení:

589 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná gulášová polévka

(12 hlasů)
1h a 20min
305 kJ

Krémová polévka z hrachových lusků

(14 hlasů)
50min
116 kJ

Cuketová polévka s tymiánem

(13 hlasů)
30min
176 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z vodnice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba