Prostreno.cz

Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Recept z pořadu Když vaří táta - zdravá zeleninová krémová polévka zahřeje a zasytí.

05.11.2013 lanvin
35min

10min příprava

25min vaření

299 kJ / 71 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka.
  2. Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte.
  3. Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit.
  4. Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte.
  5. Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
  6. Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte.
  7. Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba.nm

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,10 g
  • Sacharidy:

    107,24 g
    • Cukry:

      13,38 g
  • Tuky:

    106,53 g
  • Vláknina:

    8,00 g

Aktivita pro spálení:

310 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní bramborová polévka

(12 hlasů)
50min
250 kJ

Polévka z paprik a rajčat

(13 hlasů)
40min
161 kJ

Zeleninová polévka

(14 hlasů)
55min
537 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba