Prostreno.cz

Bramborová musaka

Pokud jste ještě nevyzkoušeli musaku, je nejvyšší čas to napravit. Musaka podle tohoto receptu pro vás bude hračka.

1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

529 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Připravte si maso, rozehřejte máslo a olej v pánvi, přidejte nasekanou cibulku a česnek a restujte do průhledna. Poté vložte maso a orestujte do zlatava. Přidejte víno, rajčata a skořici. Promíchejte a vařte, dokud se tekutina nevstřebá, cca 30 minut. Přidejte oregano a pažitku, dochuťte solí a pepřem.
  2. Cca 15 minut před koncem přidejte brambory nakrájené na malé kostičky. Cuketu ostrouhejte a nakrájejte na tenká kolečka, lilek taktéž. Zlehka kolečka osmahněte po obou stranách a vysušte přebytečný olej.
  3. Do zapékací mísy naklaďte polovinu lilku, polovinu cukety, masovou náplň, zbytek lilku a cukety a přelijte bešamelem. Posypte zbylým sýrem. Musaka se peče v rozehřáté troubě cca 45 minut na 180˚C. Podávejte s bílým jogurtem.

TIP:

Bešamel: 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 2 šálky mléka, špetka mletého muškátového oříšku, sůl a bílý pepř, 200 g tvrdého sýra.

Na bešamel udělejte z másla a mouky světlou jíšku, zalijte mlékem. Nechte zhoustnout za stálého míchání, přidejte pepř, sůl, muškátový oříšek a zamíchejte 2/3 nastrouhaného sýra. Nechte jej rozpustit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    147,82 g
  • Sacharidy:

    110,92 g
    • Cukry:

      21,59 g
  • Tuky:

    119,19 g
  • Vláknina:

    29,62 g

Aktivita pro spálení:

549 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

163

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory zapečené se sýrem

(27 hlasů)
45min
457 kJ

Brambory s paprikovou klobásou

(15 hlasů)
45min
593 kJ

Bramboráky se zakysanou smetanou

(24 hlasů)
40min
739 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborová musaka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba