Prostreno.cz

Králík pečený s uzeným bůčkem

Voňavý, šťavnatý králík pečený v troubě.

19.12.2013 lentilka
2h a 30min

15min příprava

2h a 15min vaření

871 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného králíka naporcujte, osolte a opepřete.
  2. Ve vyšším pekáčku na rozehřátém oleji králíka ze všech stran opečte.
  3. Každou porci králíka proložte silnějším plátkem uzeného bůčku, přidejte snítky tymiánu a zalijte bílým vínem, zakryjte pokličkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 2 hodiny.
  4. Asi 30 minut před dopečením přidejte na čtvrtky nakrájenou cibuli, celý česnek a pečte odkryté. Pokud je potřeba během pečení podlévejte vodou nebo vínem.
  5. Upečené maso a bůček vyndejte, do výpeku přilijte smetanu a povařte až se tekutina zredukuje na polovinu. Omáčku přeceďte, vložte zpět králíka, kousky cibule, prohřejte a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    367,18 g
  • Sacharidy:

    58,92 g
    • Cukry:

      18,86 g
  • Tuky:

    334,84 g
  • Vláknina:

    9,40 g

Aktivita pro spálení:

756 kcal
94

minut jízdy na kole

72

minut běhu

225

minut uklízení





Podobné recepty

Králičí roláda s bylinkovou směsí

(13 hlasů)
1h a 50min
624 kJ

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
896 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar hedvika
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

králík

173 kcal / 100g
B33 g
S0,2 g
T3 g

uzený bůček

360 kcal / 100g
B9 g
S1 g
T53 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s uzeným bůčkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba