Prostreno.cz

Rýžový pudink

Rýžový pudink s dýni zázvorem.

10.02.2014 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

729 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni nakrájejte na klínky, uložte na plech s pečicím papírem, každý kousek potřete máslem a posypte cukrem.
  2. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně hodinu.
  3. Upečenou dýni rozmixujte.
  4. Mezitím uvařte v osoleném mléce rýži.
  5. V míse rozšlehejte žloutky, přidejte vanilkovou esenci, zázvor, rozmixovanou dýni a šálek mléka.
  6. Přidejte rýži, promíchejte a směs nalijte do zapékací misky.
  7. Misku vložte do vodní lázně a pečte v troubě přibližně 1 hodinu.
  8. Pudink posypte cukrem a hořákem na flambování nechte cukr zkaramelizovat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    202,32 g
  • Sacharidy:

    513,52 g
    • Cukry:

      267,21 g
  • Tuky:

    307,24 g
  • Vláknina:

    1,25 g

Aktivita pro spálení:

1028 kcal
128

minut jízdy na kole

97

minut běhu

306

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený švestkový puding

(15 hlasů)
35min
508 kJ

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
558 kJ

Rýžový dezert s granátovým jablkem

(15 hlasů)
40min
609 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
17.06.2016
Avatar verrca
22.05.2016
Avatar hedvika
04.05.2016
Avatar hedvika
23.04.2016
Avatar hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový pudink

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba