Prostreno.cz

Meruňkovo-jogurtová terina

Lahodná a osvěžující terina plná meruněk vydrží v mrazáku i týden. Chuť přitom získá na síle!

16.02.2014 lanvin
4h a 45min

4h a 40min příprava

5min vaření

876 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem.
  2. Jogurt smíchejte se dvěmi lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu.
  3. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu.
  4. Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jogurtovou směs.
  5. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
  6. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,12 g
  • Sacharidy:

    470,20 g
    • Cukry:

      254,70 g
  • Tuky:

    206,31 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

689 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Meruňkovo jogurtový koláč s křupavými mandlemi

(14 hlasů)
60min
1276 kJ

Dezert Suzette

(10 hlasů)
1h a 10min
1006 kJ

Meruňkový pohár

(14 hlasů)
35min
724 kJ
Více receptů

Celkem 12 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
05.06.2016
Avatar maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Meruňkovo-jogurtová terina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba