Prostreno.cz

Ledvinky v zeleninovém vývaru

Pokud máte rádi ledvinky, vyzkoušejte dušené s vínem.

03.03.2014 sun
4h a 15min

4h a 0min příprava

15min vaření

604 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ledvinky spařte horkou vodou, odstraníte blány, bílé žilky a močovody, propláchněte je pod studenou vodou a namočte do mléka, nebo bílého vína a na několik hodin uložte do chladničky, čímž se zbaví nepříjemného pachu.
  2. Ledvinky pak vyjměte, propláchněte je pod studenou vodou a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve WOKu na oleji zpěňte jemně pokrájenou cibuli, přidejte ledvinky, okořeňte tymiánem a po obou stranách je osmahněte, poprašte je nepatrně moukou, přidejte vývar, víno a ještě krátce poduste.
  4. Ledvinky nesmíte dusit příliš dlouho, aby neztvrdly. Ze stejného důvodu je také osolte až v samotném závěru, stejně jako játra.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    110,70 g
  • Sacharidy:

    43,60 g
    • Cukry:

      14,05 g
  • Tuky:

    112,08 g
  • Vláknina:

    2,65 g

Aktivita pro spálení:

532 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

158

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí ledvinky na víně

(7 hlasů)
2h a 0min
684 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
800 kJ

Čerstvá jatýrka na šalvěji

(7 hlasů)
35min
400 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ledvinky v zeleninovém vývaru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba