Prostreno.cz

Jablka v brusinkové omáčce

Jablka v kořeněném jablečném moštu s brusinkami.

09.03.2014 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

712 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, brusinky, hřebíček a skořici. Zakryjte a přiveďte k varu.
  2. Oloupaná jablka nakrájejte na poloviny a vložte do moštu, přidejte citrónovou kůru a duste na mírném ohni asi 5 minut.
  3. Jablka vyndejte děrovanou lžíci.
  4. Mošt přiveďte znovu k varu a vařte na silnějším ohni ještě 5 minut.
  5. Jablka rozdělte na talíře a přelijte moštem s brusinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,20 g
  • Sacharidy:

    1897,60 g
    • Cukry:

      416,20 g
  • Tuky:

    311,90 g
  • Vláknina:

    846,00 g

Aktivita pro spálení:

1224 kcal
153

minut jízdy na kole

116

minut běhu

365

minut uklízení





Podobné recepty

Koláč s jablky

(11 hlasů)
55min
903 kJ

Smažená jablka

(10 hlasů)
40min
795 kJ

Pečená jablka

(12 hlasů)
40min
243 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar verrca
17.05.2016
Avatar verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablka v brusinkové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba