Prostreno.cz

Vepřová panenka s fazolkami

dušené maso se špenátem,brambory a zelenými fazolkami
29.03.2014 Mikeš
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

622 kJ / 148 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na větší pánvi rozehřejte 4 lžíce rostlinného oleje přidejte oloupané,na plátky nakrájené brambory a šalvěj,brambory osolte a duste na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké, často míchejte.
  2. Mezitím v hrnci s mírně osolenou vodou povařte nakrájené (přibližně na 5 cm kousky) fazolové lusky a vařte přibližně 6 minut, povařené fazolky sceďte
  3. Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky a orestujte je v kastrolu s rozehřátým hroznovým olejem a lžíci másla.
  4. Přidejte nakrájenou šalotku,nakrájený česnek a restujte 2-3 minuty.
  5. Podlijte portským vínem,podle chuti osolte a duste,až se víno zredukuje na polovinu ,pak přidejte sýr, vývar a smetanu.
  6. Fazolky přidejte k bramborám ,dále přidejte k bramborám špenát,2 lžíce másla a promíchejte,až špenát zavadne.
  7. Podávejte posypané pažitkou

TIP:

Omáčku můžete zahustit hotovou jíškou


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    233,02 g
  • Sacharidy:

    365,64 g
    • Cukry:

      37,36 g
  • Tuky:

    232,16 g
  • Vláknina:

    96,72 g

Aktivita pro spálení:

1114 kcal
139

minut jízdy na kole

106

minut běhu

332

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

sýr niva

353 kcal / 100g
B20 g
S2 g
T29 g

čerstvý špenát

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s fazolkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba