Prostreno.cz

Medová kachní prsa

jednoduchý recept na lahodná kachní prsa s vínem
04.04.2014 lentilka
1h a 10min

10min příprava

60min vaření

1475 kJ / 352 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je , pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky
  2. Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  3. Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj,okmínujte a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu.
  4. Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená.
  5. Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje a přidejte med
  6. Prsíčka podávejte nakrájená,přelitá omáčkou

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    159,71 g
  • Sacharidy:

    34,86 g
    • Cukry:

      12,98 g
  • Tuky:

    288,18 g
  • Vláknina:

    13,52 g

Aktivita pro spálení:

851 kcal
106

minut jízdy na kole

81

minut běhu

254

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mletý kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T22 g

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

sójová omáčka

53 kcal / 100g
B8 g
S4 g
T0 g

kachna

337 kcal / 100g
B19 g
S0,1 g
T28 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Medová kachní prsa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba