Prostreno.cz

Dýňové ragú

Ragů z dýně, hub a brusinek.

07.04.2014 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

362 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vývar spolu s Cranberries přiveďte při mírné teplotě k varu.
  2. Dýni oloupejte (druh hokaido není třeba loupat, protože slupka změkne), odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2 cm velké kostky.
  3. Lžíci slunečnicového oleje rozehřejte v pánvi, dýňové kostky opékejte 5 minut, okořeňte solí a pepřem a posypte cukrem.
  4. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte badyán, nové koření (viz tip), vývar s Cranberries a vařte na mírném plameni doměkka 10 minut. Sejměte z plotýnky.
  5. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 1 cm široké kousky.
  6. Očistěte i houby a omyjte, jen pokud to je nezbytně nutné, podle velikosti je rozčtvrťte nebo nakrájejte na silné plátky.
  7. Koriandr operte, osušte a nasekejte.
  8. Zbylý olej rozehřejte v pánvi, přidejte houby i cibulku a zprudka opékejte 2-3 minuty, přidejte dýňové ragú, nechte probublat 5 minut a ochuťte solí.
  9. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a koriandrem.

TIP:

Pokud při přípravě ragú vložíte větší koření jako badyán a nové koření do čajového filtru či uzavíratelného sítka na louhování, můžete pak koření snáze odstranit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,96 g
  • Sacharidy:

    344,29 g
    • Cukry:

      88,65 g
  • Tuky:

    93,88 g
  • Vláknina:

    60,52 g

Aktivita pro spálení:

544 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
547 kJ

Marinované kuřecí plátky na grilu

(11 hlasů)
1h a 35min
1304 kJ

Zapečená brokolice

(11 hlasů)
1h a 10min
944 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňové ragú

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba