Prostreno.cz

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s kompotem a sněhovou čepicí.

09.04.2014 lentilka
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

654 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout.
  2. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citrónovou šťávu.
  3. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
  4. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  5. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži.
  6. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny.
  7. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte.
  8. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    128,43 g
  • Sacharidy:

    447,94 g
    • Cukry:

      187,58 g
  • Tuky:

    196,15 g
  • Vláknina:

    12,85 g

Aktivita pro spálení:

1036 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

309

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená rýžová kaše

(10 hlasů)
1h a 20min
651 kJ

Kynuté palačinky

(18 hlasů)
60min
1085 kJ

Quinoa na sladko

(9 hlasů)
30min
864 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba