Prostreno.cz

Švédské masové koule

kuličky z mletého masa ze severské kuchyně

10.04.2014 sun
50min

20min příprava

30min vaření

573 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr,podle chuti osolte a opepřete.
  2. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu.
  3. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule.
  4. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku.
  5. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar a nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule.
  6. Prohřejte je a posypte dalším koprem.
  7. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,57 g
  • Sacharidy:

    213,10 g
    • Cukry:

      11,04 g
  • Tuky:

    115,20 g
  • Vláknina:

    11,60 g

Aktivita pro spálení:

572 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

mleté maso

250 kcal / 100g
B18 g
S0 g
T20 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švédské masové koule

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba