Prostreno.cz

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Oblíbená svíčková tentokrát s králičím masem.

14.04.2014 Mikeš
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

782 kJ / 186 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka omyjte, naporcujte na 6 – 8 kousku a ze všech stran osolte.
  2. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10 – 15 minut za stálého míchání opékejte.
  3. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka, pokud je potřeba, přidejte máslo.
  4. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte.
  5. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte.
  6. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem.
  7. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,49 g
  • Sacharidy:

    1003,16 g
    • Cukry:

      111,10 g
  • Tuky:

    278,62 g
  • Vláknina:

    225,42 g

Aktivita pro spálení:

1086 kcal
135

minut jízdy na kole

103

minut běhu

324

minut uklízení





Podobné recepty

Marinovaný králík se zeleninou

(19 hlasů)
1h a 35min
247 kJ

Králičí stehna na tymiánu

(6 hlasů)
1h a 15min
951 kJ

Králík dušený s rajčaty

(6 hlasů)
1h a 20min
511 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba