Prostreno.cz

Plněný lilek

vyzkoušejte naplnit lilek krůtím masem a rajčaty.
16.04.2014 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

400 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky omyjte, podélně rozřízněte a lžící nebo nožem z nich vydlabejte dužninu.
  2. Naskládejte je na plech, pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a dejte na 10 minut předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C .
  3. Vydlabanou dužninu nakrájejte na malé kousky, krůtí maso namelte nebo pokrájejte.
  4. Oloupejte cibuli a posekejte ji najemno.
  5. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a lehce na něm orestujte cibulku,pak přidejte maso a nakonec pokrájenou dužninu,směs restujte 5 minut.
  6. Přidejte krájená rajčata, lístky tymiánu, nakrájené olivy a podle chuti česnek,podlijte kuřecím vývarem a nechte dusit 10 minut.
  7. Na závěr směs dochuťte solí a pepřem a naplňte lilky.
  8. Pečte v troubě 10-15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,14 g
  • Sacharidy:

    53,61 g
    • Cukry:

      15,66 g
  • Tuky:

    46,19 g
  • Vláknina:

    17,98 g

Aktivita pro spálení:

489 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

loupaná rajčata

18 kcal / 100g
B1,2 g
S3 g
T0,5 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Černé olivy

115 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněný lilek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba