Prostreno.cz

Štrúdl s jarní zeleninou

Závin z listového těsta plněný zeleninou.

23.04.2014 lentilka
60min

15min příprava

45min vaření

708 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát.
  2. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout.
  3. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
  4. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu.
  5. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,91 g
  • Sacharidy:

    283,54 g
    • Cukry:

      35,35 g
  • Tuky:

    225,64 g
  • Vláknina:

    31,40 g

Aktivita pro spálení:

451 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Slané palačinky s avokádem a paprikou

(22 hlasů)
20min
571 kJ

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
271 kJ

Slaný koláč

(16 hlasů)
55min
1207 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

sýr lučina

292,62 kcal / 100g
B7,3 g
S2,5 g
T26 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrúdl s jarní zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba