Prostreno.cz

Tafelspitz

pomalu vařená hovězí kýta

26.04.2014 lanvin
3h a 45min

15min příprava

3h a 30min vaření

417 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit.
  2. Po čtvrt hodině přidejte kýtu.
  3. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu.
  4. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části,poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu.
  5. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny.
  6. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,59 g
  • Sacharidy:

    429,85 g
    • Cukry:

      36,17 g
  • Tuky:

    55,00 g
  • Vláknina:

    141,85 g

Aktivita pro spálení:

247 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tafelspitz

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba