Prostreno.cz

Jahodový cheesecake

nepečený jahodový koláč
02.05.2014 Mikeš
4h a 10min

4h a 0min příprava

10min vaření

1075 kJ / 256 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobte sušenky,přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty,hmotu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
  2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody.
  3. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
  4. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citrónové šťávy zcela dohladka.
  5. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky.
  6. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ.
  7. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    243,80 g
  • Sacharidy:

    165,90 g
    • Cukry:

      140,40 g
  • Tuky:

    333,30 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

457 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

136

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g

sýr smetanový

350 kcal / 100g
B6 g
S2 g
T34 g

ledový salát

14 kcal / 100g
B0,74 g
S2 g
T0,07 g

jahody

32 kcal / 100g
B0,64 g
S7 g
T0,22 g
Více informaci na befity
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu