Prostreno.cz

Jarní chřestová polévka

polévka z chřestu s řapíkatým celerem
04.05.2014 lentilka
55min

15min příprava

40min vaření

443 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C
  2. Očištěný chřest rozložte na plech vyložený pečící folií a pokapejte olivovým olejem . Pečte 10 minut .
  3. V hrnci rozpusťte máslo přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený celer ,restujte 5 minut .
  4. Chřest nakrájejte na kousky a přidejte k zelenině,zalijte vývarem a vařte 15 minut
  5. Mezitím na lžíci oleje orestujte na kostičky nakrájenou šunku
  6. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem
  7. Polévku podávejte s orestovanou šunkou a lžičkou zakysané smetany

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,24 g
  • Sacharidy:

    45,30 g
    • Cukry:

      16,80 g
  • Tuky:

    206,10 g
  • Vláknina:

    8,00 g

Aktivita pro spálení:

105 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar verrca
08.05.2016
Avatar vivi11
13.04.2016
Avatar heenna
28.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní chřestová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba