Prostreno.cz

Grilovaný sýr s listovým špenátem a rozinkami

Proč je pro grilování vhodný právě hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.

04.05.2014 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

1175 kJ / 280 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špenát důkladně operte, zbavte silných řapíků a listy pokrájejte na široké pruhy.
  2. Rozinky propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozinky a míchejte, když se začnou nafukovat, přidejte špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolte, podlijte vodou a míchejte, dokud špenát nezavadne.
  4. Hermelíny potřete olejem, posypte zbylým pikantním kořením a na každý dejte čtvrtinu připraveného špenátu.
  5. Posaďte je na alobal, přes špenát položte kousek pečicího papíru a zabalte.
  6. Grilujte z každé strany 5 – 7 minut.
  7. Hotové sýry rozbalte, přendejte na talířky a doplňte vhodným salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,98 g
  • Sacharidy:

    48,17 g
    • Cukry:

      33,56 g
  • Tuky:

    115,92 g
  • Vláknina:

    4,66 g

Aktivita pro spálení:

358 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí prsa s řepným salátem

(15 hlasů)
45min
533 kJ

Pečená zelenina s klobásou

(10 hlasů)
40min
740 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
23.07.2016
Avatar verrca
02.05.2016
Avatar hedvika
27.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaný sýr s listovým špenátem a rozinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba