Prostreno.cz

Italské rizoto s houbami

recept inspirovaný italskou kuchyní
15.05.2014 Mikeš
55min

15min příprava

40min vaření

494 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na horký olivový olej dejte najemno nakrájenou cibuli, nechte zesklovatět a trochu osolte, aby pustila šťávu.
  2. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, nechte jen ovonět a nasypte rýži , promíchejte tak, aby se obalila v oleji a zprůhledněla. Neohřívejte na moc velkou teplotu.
  3. Přilijte bílé víno a nechte odvařit.
  4. Přidejte nakrájené houby, můžou být trochu osmahnuté na másle, aby byly voňavější.
  5. Vše promíchejte a začněte podlévat vývarem,pokaždé, když se vyvaří, dolijte znovu, dokud rýže nezměkne.
  6. Když už je rýže poměrně měkká, vmíchejte 2/3 parmazánu, opepřete a dle chuti ještě dosolte. Dříve nesolte, protože vývar je sám o sobě slaný
  7. Nechte dojít ,posypte parmazánem ,řeřichou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,36 g
  • Sacharidy:

    433,64 g
    • Cukry:

      9,95 g
  • Tuky:

    99,62 g
  • Vláknina:

    6,62 g

Aktivita pro spálení:

715 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

213

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Italské rizoto s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba